WHAT DOES οστεοπαθητικη MEAN?

What Does οστεοπαθητικη Mean?

What Does οστεοπαθητικη Mean?

Blog Article

Κάποιες μάλιστα εναλλακτικές ιατρικές θεραπείες, όπως η θεραπεία με βότανα έχουν τις ρίζες τους χιλιάδες χρόνια πριν.

Με βάση τα πρότυπα της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής προτείνονται και τα εξής μαθήματα στους υποψήφιους ρεφλεξολόγους:

Η αρθρική δυσλειτουργία προκαλεί, ακόμα, διαταραχή της ομαλής κυκλοφοριας των νευρικών ερεθισμάτων από και προς την άρθρωση, και περιορίζει την ικανότητα του σώματος για αυτορρύθμιση και αυτό-ίαση.

Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος επιτυγχάνοντας ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού.

Η Σπλαχνική Οστεοπαθητική ασχολείται με τα εσωτερικά όργανα και τα σπλάχνα του σώματος. Παράλληλά ονομάζεται και «λειτουργική οστεοπαθητική», καθώς επικεντρώνεται στη λειτουργία των οργάνων, σε αντίθεση με την κρανιακή ή διαρθρωτική οστεοπαθητική που ενδιαφέρεται για τον σκελετό και τους μυς.

Ενδοκρινολογοι Αθηνα Αθηνα Κεντρο Θεσσαλονικη Χαλανδρι Περιστερι Μαρουσι Γλυφαδα Ενδοκρινολογοι Αθηνα

«η μικρή πλαστικότητα των οστών του κρανίου οδηγεί σε περιορισμό της κινητικότητας»

“Οι διαφορές των δυο κλάδων είναι περισσότερο ιστορικές και σε θεωρητικό επίπεδο. Πρακτικά και οι δυο ιδιότητες μελετούν την μηχανική του σώματος. Η χειροπρακτική περιστρέφεται περισσότερο γύρω από την σπονδυλική στήλη και τα δομικά προβλήματα ενώ η οστεοπαθητική έχει μια ολιστική προσέγγιση του προβλήματος. Οι κύριες διαφορές, από την εμπειρία μου μέχρι τώρα, είναι στον επαγγελματία που εμπιστευόμαστε και μας ταιριάζει η αντιμετώπιση του.

Για τον εξαγνισμό χώρων, τα βότανα δένονται με σπάγκο ώστε να σχηματίσουν ένα "ραβδί", το οποίο έπειτα αναφλέγεται.

Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει και ολοκληρώνει στην Ακαδημία τους κύκλους της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και της Ρεφλεξολογίας και πραγματοποιεί μόνη της, με ομάδες συναδέλφων, ή και εκπροσωπώντας την Ακαδημία σε μεγάλα ανάλογα φεστιβάλ, παρουσιάσεις και σεμινάρια, με θέματα που αφορούν στη θεραπεία και την ολιστική της προσέγγιση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ιωάννινα, Λάρισσα, Ηράκλειο Κρήτης).

Σεμινάριο στη Χαρακτηρολογία – Συμπτωματολογία – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σκοπός του ήταν να ενεργοποιηθεί έτσι ο μηχανισμός αυτό-θεραπείας του πάσχοντος. Επέμενε δε ότι «ο οστεοπαθητικός δεν ήταν ποτέ άμεσα υπεύθυνος για την ίαση. Απλώς λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ του ασθενούς και της δημιουργίας που ενεργούσε ανεξάρτητα.»

Με άλλα λόγια, check here δηλαδή τα στοιχεία που μπορεί να προκαλούν τα συμπτώματα μιας συγκεκριμένης ασθένειας μπορούν στις σωστές δόσεις να χρησιμοποιηθούν για την θεραπείας της.

Γιατί δεν πρέπει να περιμένει ο ασθενής, η λεχώνα ή το νεογέννητο και να επισκεφτεί όσο το δυνατόν νωρίτερα κάποιον ειδικό;

Report this page